Welcome to Sea and Sand Trading
Sea and Sand TradingSea and Sand TradingSea and Sand Trading
+960 7200999

replace.me – Draw, Guess, WIN

Looking for:

Download – MediaWiki

Click here to Download

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Windows 10 nama kod Threshold , kemudian Redstone merupakan sistem pengendalian OS komputer peribadi yang dibangunkan oleh syarikat Microsoft sebagai sebahagian daripada keluarga OS Windows NT. Secara rasmi diumumkan pada September berikutan demo ringkas di Build , ia telah dilancarkan kepada umum pada 29 Julai Windows 10 menyelaraskan pengalaman pengguna dan fungsi antara kelas peranti yang berbeza, dan alamat kekurangan dalam antara muka pengguna yang diperkenalkan pada Windows 8.

Windows 10 Mobile, pengganti Windows Phone 8. Aplikasi sejagat ini dibuat untuk menjalankan pelbagai platform dan kelas peranti, termasuk telefon pintar, tablet, konsol Xbox One, dan peranti Windows 10 yang lain yang serasi. Kod saham aplikasi Windows merentas platform, mempunyai reka bentuk yang responsif yang menyesuaikan dengan keperluan peranti dan input yang ada, boleh menyegerakkan data antara peranti Windows 10 termasuk pemberitahuan, bukti kelayakan, dan membolehkan multiplayer lintas-platform untuk permainan , dan diedarkan melalui kedai Windows bersatu.

Pemaju boleh membenarkan “beli-silang”, di mana lesen yang dibeli untuk apl memohon kepada semua peranti serasi pengguna, bukannya hanya yang mereka beli pada cth. Pengguna membeli aplikasi pada PC juga berhak menggunakan versi telefon pintar tanpa kos tambahan.

Pada Windows 10, Windows Store berfungsi sebagai gedung bersatu untuk aplikasi, muzik, filem, siri TV dan ebook. Windows 10 juga membolehkan aplikasi web dan perisian desktop menggunakan sama ada Win32 atau. Perisian desktop yang diedarkan melalui Windows Store dibungkus menggunakan sistem App-V untuk membenarkan sandboxing.

Pelanjutan baru menu Mula digunakan pada desktop Windows 10, dengan senarai tempat dan pilihan lain di sebelah kiri, dan jubin mewakili aplikasi di sebelah kanan.

Menu boleh diubah saiz, dan diperluas ke paparan skrin penuh, yang merupakan pilihan lalai dalam mod Tablet. Sistem desktop maya yang baru telah ditambah. Ciri yang dikenali sebagai Task View memaparkan semua tingkap terbuka dan membolehkan pengguna untuk bertukar di antara mereka, atau menukar antara ruang kerja yang banyak. Apl Gedung Windows, yang sebelum ini hanya boleh digunakan dalam mod skrin penuh, kini boleh digunakan dalam tingkap yang serba lengkap sama seperti program lain.

Tingkap program kini boleh ditarik ke kuadran skrin dengan menyeretnya ke sudut. Apabila tetingkap terputus ke satu sisi skrin, Task View muncul dan pengguna diminta untuk memilih tetingkap kedua untuk mengisi sisi skrin yang tidak digunakan dipanggil “Snap Assist”. Ikon sistem Windows juga berubah. Azimat telah dikeluarkan; fungsi mereka dalam apl Gedung Windows diakses dari menu arahan Apl pada bar tajuk mereka.

Di tempatnya ialah Action Center, yang memaparkan pemberitahuan dan setting toggles. Ia diakses dengan mengklik ikon di kawasan pemberitahuan, atau menyeret dari sebelah kanan skrin. Pemberitahuan boleh diselaraskan antara pelbagai peranti. Aplikasi Tetapan sebelum PC Tetapan telah disegarkan dan kini termasuk lebih banyak pilihan yang sebelum ini eksklusif untuk Panel Kawalan desktop. Windows 10 direka untuk menyesuaikan antara muka pengguna berdasarkan jenis peranti yang digunakan dan kaedah input yang tersedia.

Ia menawarkan dua mod antara muka pengguna berasingan: antara muka pengguna yang dioptimumkan untuk tetikus dan papan kekunci, dan “mod tablet” yang direka untuk skrin sentuh. Pengguna boleh menukar antara kedua-dua mod ini pada bila-bila masa, dan Windows boleh meminta atau bertukar secara automatik apabila peristiwa tertentu berlaku, seperti melumpuhkan mod Tablet pada tablet jika keyboard atau tetikus dipasang, atau apabila PC 2-in-1 beralih kepada keadaan komputer riba.

Dalam mod Tablet, program lalai ke paparan dimaksimumkan, dan bar tugas mengandungi butang belakang dan menyembunyikan butang untuk program dibuka atau disemat; Task View digunakan untuk menukar antara program. Menu Mula skrin penuh digunakan dalam mod ini, sama seperti Windows 8, tetapi skrol menegak bukannya secara mendatar.

Windows 10 menggabungkan teknologi pengesahan multi-faktor berdasarkan piawaian yang dibangunkan oleh Perikatan FIDO. Sistem pengendalian termasuk sokongan yang lebih baik untuk pengesahan biometrik melalui platform Hello Windows. Peranti dengan kamera yang disokong memerlukan pencahayaan inframerah, seperti Intel RealSense membolehkan pengguna untuk log masuk dengan pengenalan iris atau muka, sama seperti Kinect.

Peranti dengan pembaca yang disokong membolehkan pengguna untuk log masuk melalui pengenal cap jari. Sokongan juga ditambah untuk pengimbasan telapak tangan melalui perkongsian dengan Fujitsu pada Februari Bukti kelayakan disimpan dalam negara dan dilindungi menggunakan penyulitan asimetrik. Apabila Windows 10 pertama kali diperkenalkan, pengesahan multi-faktor disediakan oleh dua komponen: Windows Hello and Passport tidak boleh dikelirukan dengan platform Pasport Kemudian, Pasport telah digabungkan ke dalam Windows Hello.

Versi perusahaan Windows 10 menawarkan ciri keselamatan tambahan; pentadbir boleh menetapkan dasar untuk penyulitan data sensitif automatik, secara selektif menyekat aplikasi daripada mengakses data yang disulitkan, dan membolehkan Device Guard-sebuah sistem yang membolehkan pentadbir menguatkuasakan persekitaran keselamatan yang tinggi dengan menyekat pelaksanaan perisian yang tidak ditandatangani secara digital oleh vendor yang dipercayai atau Microsoft.

Pengawal Peranti direka untuk melindungi terhadap eksploitasi sifar hari, dan berjalan di dalam hypervisor supaya operasinya tetap terpisah dari sistem operasi itu sendiri. Ciri-ciri lain seperti kata bungkus dan ketelusan juga ditambah. Fungsi ini boleh dimatikan untuk kembali kepada konsol warisan, jika diperlukan.

Kemas Kini Ulang Tahun menambah Windows Subsystem untuk Linux, yang membolehkan pemasangan persekitaran ruang pengguna dari pengedaran Linux yang disokong yang berjalan secara asli di Windows. Subsistem ini menerangkan panggilan sistem Linux yang menggunakan sistem Linux kepada kernel Windows NT. Persekitaran boleh melaksanakan shell Bash dan program arahan baris bit.

Aplikasi Windows tidak dapat dilaksanakan dari persekitaran Linux, dan sebaliknya. Untuk mengurangkan jejak simpanan sistem pengendalian, Windows 10 secara automatik memampatkan fail sistem. Sistem ini dapat mengurangkan jejak simpanan Windows dengan kira-kira 1. Tahap mampatan yang digunakan bergantung pada penilaian kinerja yang dilakukan semasa pemasangan atau oleh OEM, yang menguji berapa banyak mampatan yang boleh digunakan tanpa merosakkan prestasi sistem operasi.

Selain itu, fungsi Refresh dan Reset menggunakan fail sistem fail runtuh, menjadikan partition pemulihan berasingan berlebihan, membolehkan patch dan kemas kini tetap dipasang berikutan operasi, dan selanjutnya mengurangkan jumlah ruang yang diperlukan untuk Windows 10 hingga 12 GB. Windows 10 juga termasuk fungsi dalam apl Tetapannya yang membolehkan pengguna melihat pecahan cara kapasiti storan peranti mereka digunakan oleh pelbagai jenis fail, dan menentukan sama ada jenis fail tertentu disimpan ke storan dalaman atau kad SD secara lalai.

Windows 10 memperkenalkan penyemak imbas web lalai baru, Microsoft Edge. Ia mempunyai enjin rendering yang mematuhi piawaian baru yang dibangkitkan dari Trident, alat anotasi, dan menawarkan integrasi dengan platform Microsoft lain yang ada dalam Windows Internet Explorer 11 diselenggarakan pada Windows 10 untuk tujuan keserasian, tetapi tidak lama lagi memihak kepada Edge dan tidak lagi akan dibangunkan secara aktif.

Windows 10 menggabungkan pembantu peribadi pintar Microsoft, Cortana, yang pertama kali diperkenalkan dengan Windows Phone 8. Cortana menggantikan ciri carian terbenam Windows, yang menyokong kedua-dua input teks dan suara. Banyak ciri-cirinya adalah pengalihan terus dari Windows Phone, termasuk integrasi dengan Bing, menetapkan peringatan, ciri Notebook untuk menguruskan maklumat peribadi, serta mencari fail, memainkan muzik, melancarkan aplikasi dan menetapkan peringatan atau menghantar e-mel.

Cortana dilaksanakan sebagai kotak carian sejagat yang terletak di sebelah butang Start dan Task View, yang boleh disembunyikan atau terkondensasi pada satu butang. Keselamatan Keluarga Microsoft digantikan oleh Microsoft Family, sistem kawalan ibu bapa yang digunakan di seluruh platform Windows dan perkhidmatan dalam talian Microsoft. Pengguna boleh membuat keluarga yang ditetapkan, dan memantau dan menyekat tindakan pengguna yang ditetapkan sebagai kanak-kanak, seperti akses ke laman web, menguatkan penilaian usia pembelian Windows Store, dan sekatan lain.

Perkhidmatan ini juga boleh menghantar laporan e-mel mingguan kepada ibu bapa yang memperincikan penggunaan komputer kanak-kanak. Tidak seperti versi Windows terdahulu, akaun kanak-kanak dalam keluarga mesti dikaitkan dengan akaun Microsoft-yang membenarkan tetapan ini digunakan di semua peranti Windows 10 yang digunakan oleh anak tertentu.

Bukti tersimpan dalam bentuk yang disulitkan pada pelayan Microsoft, dan dihantar ke peranti kenalan yang dipilih.

Kata laluan tidak dapat dilihat oleh pengguna, dan pengguna tidak dibenarkan mengakses komputer atau peranti lain pada rangkaian. Wi-Fi Sense tidak boleh digunakan pada rangkaian yang disulitkan Apl pemanggil dan pemesejan sejagat untuk Windows 10 dibina pada tarikh kemas kini November Pemesejan, Skype Video, dan Telefon.

Ini menawarkan alternatif terbina dalam untuk muat turun Skype dan menyegerakkan dengan Windows 10 Mobile. Windows 10 menyediakan integrasi yang lebih berat dengan ekosistem Xbox. Xbox SmartGlass digantikan oleh aplikasi Xbox, yang membolehkan pengguna untuk melayari perpustakaan permainan mereka termasuk kedua-dua PC dan permainan konsol Xbox , dan Game DVR juga boleh didapati menggunakan pintasan kekunci yang membolehkan pengguna menyimpan 30 saat terakhir permainan sebagai video yang boleh dikongsi dengan Xbox Live, OneDrive, atau tempat lain.

Windows 10 juga membolehkan pengguna mengawal dan bermain permainan dari konsol Xbox One melalui rangkaian tempatan. Xbox Live SDK membolehkan pemaju aplikasi menggabungkan fungsi Xbox Live ke dalam aplikasi mereka, dan aksesori Xbox One tanpa wayar masa depan, seperti pengawal, disokong pada Windows dengan penyesuai.

Microsoft juga berhasrat untuk membenarkan cross-buys dan menyelamatkan penyegerakan antara versi Xbox One dan Windows 10; Permainan Microsoft Studios seperti ReCore dan Break Quantum bertujuan sebagai eksklusif untuk Windows 10 dan Xbox One. Windows 10 menambah rakaman permainan asli dan tangkapan tangkapan tangkapan menggunakan bar permainan yang baru diperkenalkan. Pengguna juga boleh mempunyai OS secara berterusan merekodkan permainan di latar belakang, yang kemudiannya membolehkan pengguna untuk menyimpan beberapa yang terakhir, pengguna boleh dikonfigurasikan, momen permainan ke cakera keras.

Dilancarkan pada Mac di GDC, DirectX 12 bertujuan menyediakan “kecekapan peringkat konsol” dengan akses “dekat dengan logam” kepada sumber perkakasan, dan mengurangkan beban CPU dan pemandu grafik.

Kebanyakan peningkatan prestasi dicapai melalui pengaturcaraan peringkat rendah, yang membolehkan pemaju menggunakan sumber yang lebih cekap dan mengurangkan kesesakan CPU tunggal thread yang disebabkan oleh abstraksi melalui API tahap yang lebih tinggi. DirectX 12 juga akan menyediakan sokongan untuk persediaan multi aguostic vendor agnostik. WDDM 2. Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas. Rencana ini perlu dirapikan bagi memenuhi mutu piawaian Wikipedia.

Masalah tertentu ialah: Tanda teg rujukan belum ditukar. Sila bantu memperbaiki rencana ini mengikut kemampuan anda. Jun Ketahui bagaimana dan bila untuk membuang pesanan templat ini. Windows Help. Perbadanan Microsoft. Dicapai pada 7 Jun Dicapai pada 4 Jun Dicapai pada 15 Disember Microsoft Windows. Portal Microsoft. Kategori : Rencana yang memerlukan perapian dari Jun Semua laman yang memerlukan perapian Rencana yang memerlukan perapian dengan sebab dari Jun Laman Wikipedia yang memerlukan perapian dari Jun Perisian Windows Kategori-kategori tersembunyi: Pages with reference errors Rencana dengan parameter tarikh tidak sah dalam templat.

Ruang nama Rencana Perbincangan. Rupa Baca Sunting Sunting sumber Lihat sejarah. Laman Utama Tinjau Hal semasa Rencana rawak. Wikimedia Commons. IA , x64 , ARMv7. Hibrid Windows NT. Windows 8. Papan kekunci dan tetikus.

 
 

 

Microsoft Windows – Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas.Templat:Infobox OS version – Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas

 
Windows API, secara tidak rasmi WinAPI, adalah nama yang diberikan oleh Microsoft untuk set teras penghubung pengaturcaraan penggunaan didapati di sistem pengendalian Microsoft replace.me adalah direka bentuk untuk penggunaan oleh C / C++ memprogram dan adalah jalan langsung yang terbanyak untuk berinteraksi dengan sebuah sistem Windows untuk aplikasi . Windows is a group of several proprietary graphical operating system families developed and marketed by replace.me family caters to a certain sector of the computing industry. Active Windows families include Windows NT and Windows IoT; these may encompass subfamilies, (e.g. Windows Server or Windows Embedded Compact) (Windows CE).Defunct Windows Missing: bahasa melayu. Microsoft Windows. Microsoft Windows atau yang lebih dikenal dengan sebutan Windows saja adalah keluarga sistem operasi yang dikembangkan oleh Microsoft, dengan menggunakan antarmuka pengguna grafis (GUI). Sistem operasi Windows telah berevolusi dari MS-DOS, sebuah sistem operasi yang berbasis modus teks dan command-line.

 
 

The thoughtful, capable, and ethical replacement for Windows and macOS ⋅ elementary OS

 
 

Or you may download the BibTeX file of the paper to create another citation format. The latest development snapshot of Stellarium is kept on github. If you want to compile development versions of Stellarium, this is the place to get the source code. Stellarium is produced by the efforts of the developer team, with the help and support of the following people and organisations. Linux source. Any other database servers are less tested and you may likely run into some bugs.

For more information, please read the pages on system requirements and compatibility. To download MediaWiki 1. Alternatively, using cURL :. Active MediaWiki developers should instead download from Git to get the latest version of the MediaWiki software. The git repository has earlier versions of the software, so it is possible to switch to “check out” a particular release. Developers downloading from Git will also need to manually install dependencies via Composer. Some users may prefer to skip manual installation by using a pre-integrated MediaWiki software appliance or hosting services.

Repositories of some Linux distributions also increasingly offer packages for MediaWiki, with different degrees of frequency and extensions coverage e. Debian, Ubuntu, Fedora, Gentoo.

Subscribe to our release announcements mailing list. Stay up to date with releases, and keep your server secure! Orang juga menyukai. Upward Percuma. Dictionary Percuma. My Piano Phone Percuma. Pirate’s Path Percuma.

Alchemic Phone 7 Percuma. Mind Your Step Percuma. Maklumat tambahan Diterbitkan oleh ManoRey. Diterbitkan oleh ManoRey. Dibangunkan oleh ManoRey. Anggaran saiz 1. Penarafan umur Tidak Dinilai.

Pemasangan Dapatkan aplikasi ini semasa anda didaftar masuk ke akaun Microsoft anda dan pasang pada sehingga sepuluh peranti Windows Bahasa yang disokong English United States.

Info Penerbit Laman web Wikipedia Reader. Terma tambahan Terma transaksi. Laporkan produk ini Laporkan aplikasi ini kepada Microsoft Terima kasih kerana melaporkan kebimbangan anda. Pasukan kami akan menyemak ia dan, jika perlu, mengambil tindakan. Daftar masuk untuk melaporkan aplikasi ini kepada Microsoft.

Laporkan aplikasi ini kepada Microsoft. Laporkan aplikasi ini kepada Microsoft Kemungkinan pelanggaran Kandungan yang menyinggung Eksploitasi kanak-kanak Perisian berbahaya atau virus Berkenaan privasi Aplikasi mengelirukan Prestasi yang teruk.

Bagaimana anda menemui pelanggaran dan sebarang maklumat berguna yang lain. I have the same question Report abuse. Details required :. Cancel Submit. Johann Eva Microsoft Agent. Hi Esetraviezo, It depends how many or what type of Windows 10 Pro product keys do you have.

When you bought a new computer, the operating system was already activated or pre-installed on it. This will be owned by this computer only and cannot be used to activate other devices. If you want to have a Retail version product key, you will need to purchase the Windows 10 software itself from the actual store This comes included inside the box.

The Volume keys are the only ones that can be activated on multiple computers. These are the product keys that were mostly used in corporate and business settings. Click Windows PowerShell admin. Type this command: slmgr. Let us know if you need more help.

Leave A Comment